top of page
gaia is calling כיתוביות.jpg

ימים של לימוד ותרגול אורחות חיים מיטיבים
עם הסביבה, עם הזולת ועם עצמנו.

bricks
פרמקלצ'ר
פרמקלצ'ר

פרמקלצ'ר - היא שיטת תכנון סביבתי המבוססת על תחזוקה של מערכות יצרניות בנות-קיימא הפועלות באמצעות משאבים זמינים בסביבה הטבעית המיידית. 
 

פרמקלצ’ר זוהי שיטת תכנון אך אין היא מתייחסת רק לתכנון הגינה ואין הכוונה שכולנו נהפוך להיות חקלאים. אלא לתכנון שלל החומרים הפיזיים והרוחניים בחיינו. תכנון הבית, הפרנסה, חברה, כלכלה, משפחה ,זמן ,משאבים ועוד... עקרונות השיטה מתאימים למערכות קטנות כמו מרפסות, דירות ובתים וגם למערכות גדולות כמו כפרים, ערים, חקלאות בשטחים גדולים ומדינות.
 

שיטת התכנון מתייחסת לכל מרכיב במערכת מה הוא דורש ומה הוא מספק ובעיקר מתייחסת השיטה למיקום ולקשרים בין המרכיבים על יצירת הרמוניה בין כל הפרטים בה. במערכת אקולוגית מבוססת כדוגמת יער ראשוני או שונית אלמוגים ישנם אינספור הקשרים בין כל המרכיבים, מארג המזון, מיקום, שעות פעילות של בע”ח וכו’. הקשרים אלו חיוניים ביצירת מערכת אקולוגית יציבה והפרמקלצ’ר תנסה לחקות יציבות זו בתכנון לטובת מערכות החיים האנושיות.
 

פרמקלצ’ר מלמדת איך לתכנן מערכות הדורשות מינימום השקעה ומספקות מקסימיום תנובה. תפיסת הפרמקלצ'ר היא אופטימית בבסיסה, מאמינה ביכולת לעשות, לתקן ולשפר, ופונה אלינו בבקשה לקחת אחריות אישית על מעשינו לחשוב על מצב כדור הארץ אבל לפעול פה ועכשיו. “מחשבה עולמית עשייה מקומית”. 
 

הטקסט בהשראת הפתיחה לספר “גן עדן בפתח הבית”, מאת, טליה שניידר.

תזונה מיטיבה
64872.jpg

גישת ה"הגיינה הטבעית" רואה בגוף האדם מערכת אקולוגית מורכבת, עדינה ועצמתית. הגוף שלנו הוא בעצם סביבת חיים עשירה, מגוונת ובעל יכולת ריפוי מופלאה.
כל אחד מאיתנו הוא מערכת אקולוגית מתהלכת, הזקוקה לאיזון מתמיד: אוויר נקי לנשימה, חשיפה לשמש, שינה טובה, מים טהורים, אהבה וחיבור, מזון מזין המספק לנו אנרגיה ונוטריינטים. אלה התנאים המאפשרים שגשוג. בעת שהאיזון מופר, המערכת מתקשרת איתנו בשפת גוף מובהקת: כאב ראש, חום, ליחה, שיבושים במערכת העיכול, קשיי שינה ועוד שורה של תגובות, סוג של הודעות המבקשות מאיתנו התייחסות, אתנחתא וחזרה לאיזון.  

 

תזונה מיטיבה היא אחת מעמודי התווך של גישת ה"הגיינה הטבעית". במשך התכנית נכיר מה הם המזונות המיטיבים איתנו, היכן אפשר להשיג אותם, מה הם הדרכים להכין אותם לאכילה ואיך ומתי כדאי לאכול אותם.
למידע נוסף על הגישה מוזמנים לקרוא את המאמרים שלנו באתר הקיימות "בידיים":
אימהות המזון
הזדמנות לבריאות
ועוד

תזונה לבריאות טבעית
Non Violent Communication-תקשורת מקרבת 
18920.jpg

אם יש רעיון אחד שמבטא את הליבה של חשיבה חומלת, זה הרעיון הבא:
 

כל מה שאי פעם עשינו, כל מה שאדם אי פעם עשה, או יעשה, הוא ניסיון לתת מענה לצורך, או לצרכים (באופן מוצלח או לא). אפשר לראות כל מעשה אנושי כניסיון לענות על צרכים. 

גירוד בראש (נוחות)- אכילת ארוחות (הזנה)- נישואים (שותפות)- צעקה על מישהו (ביטוי עצמי)- אפשר לראות את כל המעשים של האדם כניסיון לתת מענה לצרכים.

אני לא טוען שזה נכון או לא נכון. זו דרך להסתכל על דברים.

אני כן טוען שכאשר כך אני מסתכל על דברים, במודעות הזאת - כשאני יכול לראות את מעשיי או את מעשי הזולת בהקשר של צרכים אנושיים אוניברסליים - אני חווה יותר חיבור וחמלה. ברצינות, זה עובד.
 

כדי להיות ברור, כאשר אני אומר צרכים, אני מתכוון לא רק לדברים שאנו לא יכולים לחיות בלעדיהם (אוויר, מים, מזון, מחסה, ביגוד, טיפול רפואי, וכו'). אני מתכוון לכל הדברים שכולנו רוצים לחוות בחיים אנושיים מלאים.
 

בחשיבה חומלת, הסיבה בגללה צרכים הם כל כך חשובים היא שכל עוד אנו בוחרים לחשוב עליהם, יש לנו בסיס משותף.

דרך זו להסתכל על הדברים שינתה כל מערכת יחסים שאני נמצא בה.

מתוך "
ספר החמלה" של תום בונד  

תקשורת מקרבת
bottom of page